Mat- och Vinbar

En klassisk pasta eller en krispig pizzaslice? Eller varför inte en spännande ost- och charkbricka som toppas med en cappuccino och vår egen gelato? På Trattoria Montecchio är det enkelt att göra dagen ännu bättre tack vare italienska smaker och riktigt goda viner. Dessutom finns alla viner på glas, bara en sån sak. Ci vediamo!

 

En novell från trattoria
montecchio

Laura och Enzo är två nyförälskade ungdomar som lever i den toscanska byn Calcinaia. Året är 1992 och tillsammans brukar de hänga på Trattoria Montecchio, mat- och vinbaren som kommit att bli deras favoritställe. De trivs i den enkla och avslappnade atmosfären där de helt kravlöst njuter av både mat, dryck och tiden med varandra.

Men så en dag rinner tiden ut. En viktig affär går i stöpet och förlusten tvingar Enzos familj att lämna Italien för Sverige. 30 år senare har Enzo fortfarande inte slutat tänka på Laura och när han ska uppfylla sin dröm om att öppna en äkta italiensk trattoria är namnet självklart – Trattoria Montecchio. Platsen som för alltid funnits kvar tack vare smaker, dofter och minnen.

Frågan är, kommer Laura att komma dit?

Historien om Villa Montecchio

Trattoria Montecchio har fått sitt namn från det gamla klostret i Toscana med anor från 800-talet som Galären köpte och utvecklade till bostäder i slutet av 1980-talet – Villa Montecchio.

Under pågående renovering av klostret slog finanskrisen till med full kraft och Galären valde att sälja Villa Montecchio. Men en sak hann de ta vara på från det toscanska klostret. På sluttningarna där klostret låg, omringat av floden Arno, tillverkades vin. En skörd av vinet hittade hem till Sverige. Viner som såklart inspirerat sortimentet på vår trattoria.

Trattoria Montecchio hittar du i lobbyn på Hotell Savoy i centrala Luleå.

Galären som ägde hotellfastigheten sedan tidigare driver sedan något år tillbaka även Hotell Savoy.

Trattoria Montecchio har fått sitt namn från det gamla klostret i Toscana med anor från 800-talet som Galären köpte och utvecklade till bostäder i slutet av 1980-talet – Villa Montecchio

Öppettider

Måndag-söndag: 15.00-22.00

Hitta hit

Hotell Savoy

Storgatan 59

97231 Luleå

0920-195 00

[email protected]